Páginas

martes, 16 de febrero de 2016

MISTERIS SENSE RESOLDRE: 1. Les línies de Nazca

Són unes línies i jeròglifics fets a terra situats al desert de Nazca, a un altiplà  àrid que s'allarga uns 85 quilòmetres entre Nazca i Palpa, a les Pampes de Juana (Perú).

Les línies són d'uns 40 o 210 cm de gruix. Algunes figures poden arribar als 275 metres de llarg, però totes són molt variables. Estan fetes a una terra negra i vermella. Probablement els habitants de la zona varen utilitzar cordes per traçar les línies, varen dibuixar unes 800 figures. Es conserven gràcies al clima, ja que no plou massa.

Varen ser creades per la cultura Nazca entre el 200 aC i el 600 dC. Aquestes figures només es poden reconèixer com a figures coherents des de l'aire i varen ser descobertes per en Toribio Mejia Xesspe, que feia senderisme per la  zona l'any 1927.

La cercadora Maria Reiche va ser una de les primeres científiques en que va estudiar aquest misteri i que va contribuir al coneixement i a la seva conservació. De fet, varen ser inscrites a la llista del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO l'any 1994. Als darrers anys han sofrit uns danys a causa del pas del temps.

Imatge de El colibrí.



Sylvia Enseñat
Sr Hernández 

Imatges de Google Images i informació adaptada de Viquipèdia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario