Páginas

miércoles, 9 de marzo de 2016

LA UNIÓ EUROPEA

Els alumnes de 5è del curs 2014/2015, varen preparar molt bé el tema de la Unió Europea. Per aquest motiu, els alumnes de 5è d'enguany, hem pogut aprofitar la seva bona feina per aprendre més com funciona el nostre continent.

Murals gunayadors del projecte "La Unió Europea" Socials - 5è 2014/15.

A partir d'aquesta informació, el Sr Mayans ens ha dividit en grups de feina on cada grup ha hagut d'investigar sobre el logo que ens ha aferrat a la taula. Una vegada em descobert el nostre logo i a quina institució europea pertany, hem fet una lectura sobre na Simone Veil i la seva vida.

A més a més, engunay hem afegit un grup més de feina que és l'Eurozona, és a dir, aquells països d'Europa que tenen una moneda única; l'EURO (€).

La passada setmana, varem fer una excursió pel centre de la ciutat de Palma i varem fer una recerca d'estils arquitectònics basant-nos en els bitllets d'euro i la seva recreació sobre la història de l'art.

Imatge de l'entitat HSBC.
Estàtua d Jaume I el Conqueridor a la Plaça d'Espanya.

Façana principal del Parlament de les Illes Balears.

Esglèsia de Santa Eulàlia.

Arc de ferradura dels Banys Àrabs de Palma.

Porta lateral de la Catedral de Palma.

Façana principal de la Seu.

Palau Reial de l'Almudaina
Amb tota aquesta informació i amb l'estudi, durant el primer trimestre, del continent europeu (relleu, aigües, clima, països, capitals, banderes...), estam preparats per investigar com funciona la Unió Europea.

Aquí vos presentam les 6 institucions de la UE que estudiarem aquests dies:

PARLAMENT EUROPEU

El Parlament Europeu representa a tots els ciutadans de la UE i té dues seus: a Estrasburg i a Brusel·les. Els seus membres es diuen eurodiputats. Juntament amb la Comissió Europea, estudien i aproven lleis i pressupostos.

Parlament Europeu.


TRIBUNAL DE COMPTES

El Tribunal de Comptes està format per un representat de cada país membre de la UE i té la seva seu a Luxemburg. S'encarrgea de controlar que els fons de la UE s'utilitzin correctament i per als objectius que han dictat el Parlament i la Comissió.


Tribunal de Comptes.


CONSELL DE LA UNIÓ EUROPEA

El Consell té la seu a Brussel·les i juntament amb el Parlament Europeu, s'encarrega d'aprovar les lleis de la UE. Està format pels ministres de tots els governs dels estats membres de la UE. S'agrupen per àrees, per exemple, educació, justícia...

Consell d'Europa.


TRIBUNAL DE JUSTÍCIA

El Tribunal de Justícia està format per un jutge de cada país membre de la UE i té la seva seu a Luxemburg. Assegura el compliment, respecte i aplicació de les lleis de la UE a per igual a tots els països membres.

Tribunal de Justícia.


COMISSIÓ EUROPEA

La Comissió Europea té la seva seu a Brussel·les i els seus membres s'anomenan comissaris. Són el govern de la UE. Fan les lleis i administren tot el grup.

Comissió Europea.

L'EUROZONA

L'eurozona o zona euro està formada pels països de la UE que han adoptat l'euro € com a moneda única i oficial. Espanya forma part dels 18 països membres.

MÉS INFORMACIÓ DE LA UNIÓ EUROPEA

La bandera de la Unió Europea està formada per 12 estrelles dauradas damunt un fons blau que simbolitzen la idea d' UNITAT, SOLIDARITAT i HARMONIA.

L'himne de la Unió Europea és la música de "l'Oda a l'alegria" de la Novena simfonia de Beethoven.

El lema de la Unió Europea és "UNIDA EN LA DIVERSITAT" i és degut a la gran pluralitat de ciutadans, llengües, cultures, tradicions i creences diferents dins un mateix i gran territori.

El dia d'Europa és el 9 de maig perquè al 1950, aquell mateix dia, es va llançar la idea de crear una unió entre els països d'Europa.

L'euro és la moneda oficial dels països de l'eurozona, és a dir, dels 18 països d'Europa que han adoptat aquesta moneda com a única. Espanya és un d'ells.


Bandera de la UE.

No hay comentarios:

Publicar un comentario