miércoles, 3 de junio de 2015

EL FANTASMA DE CABRERA

La llegenda del Castell de Cabrera

Abans d'entrar al castell de Cabrera, hi ha un petit cementiri. En aquest cementiri hi havia enterrat, des de fa molt de temps, un pescador.

El Castell de Cabrera des del port.

Durant la II Guerra Mundial, un avió alemany, va tenir un accident a l'illa a prop del far d'Ensiola. Els pescadors, varen rescatar dos homes: un mort i un altre ferit. Al pilot mort, Johannes Bochle, el varen enterrar al cementiri. Al ferit, el varen curar i enviar a Alemanya.

En arribà al seu país, el supervivent, va contar la història de l'accident i de com els pescadors l'havien ajudat, però també, com varen enterrar al seu company. Així que els alemanys, varen decidir tornar a cercar el cos del seu company.

Imatge del cementiri i l'illa de Mallorca al fons.

En arribar al cementiri, els soldats alemanys, es varen adonar que no hi havia cap identificació a cap de les dues tombes. Així que com que no sabien que podien fer per dur-se el cos del pilot alemany al 100%, decidiren decidir-ho a sort.

La llegenda conta que el cos que es varen dur els alemnays al seu país, és el del pescador i que el del pilot alemany, va quedar a l'illa.

Per això, conten els que habiten l'illa, que cada nit, el fantasma de Johannes Bochle, surt i es passeja pel Castell esperant als seus companys alemanys. De la mateixa forma, un pescador mallorquí que pescava a Cabrera, surt cada nit a un cementiri de la freda Alemanya, cercant el seu vaixell i als seus companys per anar a pescar...

Imatge d'arxiu del diari ABC.
Llegenda i informació narrada per en Toni, guia de Cabrera

No hay comentarios:

Publicar un comentario