miércoles, 17 de febrero de 2016

MISTERIS SENSE RESOLDRE: 2. El monstre del Llac Ness

El monstre del Llac Ness és un misteri al voltant de l’existència o no d’un animal acuàtic que viu a un llac d’Escòcia.

Les persones que viuen allà, coneixen al misterios monstre com a Nessie. Els científics i altres experts diuen que les proves no sónprou  convincents, però hi ha persones que afirmen haver-ho vist.
Els avistaments varen començar a registrar-se l’any 1886, però hi ha rumors des de fa 1.500 anys!!!

Així podrien ser els avistaments de Nessie, el monstre del Llac Ness:

Imatge de Viquipèdia sobre els diferents tipus d'avistaments de Nessi


A mi, personalment, sempre m’ha agradat pensar que si existeix, però a dia d’avui, encara és un misteri…

Leo Rodríguez

Sr Hernández

martes, 16 de febrero de 2016

MISTERIS SENSE RESOLDRE: 1. Les línies de Nazca

Són unes línies i jeròglifics fets a terra situats al desert de Nazca, a un altiplà  àrid que s'allarga uns 85 quilòmetres entre Nazca i Palpa, a les Pampes de Juana (Perú).

Les línies són d'uns 40 o 210 cm de gruix. Algunes figures poden arribar als 275 metres de llarg, però totes són molt variables. Estan fetes a una terra negra i vermella. Probablement els habitants de la zona varen utilitzar cordes per traçar les línies, varen dibuixar unes 800 figures. Es conserven gràcies al clima, ja que no plou massa.

Varen ser creades per la cultura Nazca entre el 200 aC i el 600 dC. Aquestes figures només es poden reconèixer com a figures coherents des de l'aire i varen ser descobertes per en Toribio Mejia Xesspe, que feia senderisme per la  zona l'any 1927.

La cercadora Maria Reiche va ser una de les primeres científiques en que va estudiar aquest misteri i que va contribuir al coneixement i a la seva conservació. De fet, varen ser inscrites a la llista del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO l'any 1994. Als darrers anys han sofrit uns danys a causa del pas del temps.

Imatge de El colibrí.



Sylvia Enseñat
Sr Hernández 

Imatges de Google Images i informació adaptada de Viquipèdia.

lunes, 8 de febrero de 2016

REGALADME UNA EDUCACIÓN COMPLETA. REGALADME FÁBRICA DE VALIENTES

Mi nombre es Claudia Pujol y soy una alumna de 6º de primaria. Quiero compartir con vosotros una experiencia que me ha cambiado la vida. Otros compañeros como Hugo, Patricia, Anna e Isabel también lo han probado y queremos que sepáis de qué se trata.


Todo comenzó una semana después de acabar el cole, el curso pasado. En clase, ya habíamos estado hablando de este grupo de niños y niñas que son capaces de superar sus miedos, de enfrentarse a la vida y de superar con fuerza de voluntad los obstáculos del día a día. Utilizábamos las clases de tutoría para hacer actividades que fomentaran la empatía, el respeto, la confianza, el superar los miedos...


Yo soy muy tímida y en las clases, mi tutor me ha ayudado a superarlo. Cuando algunas amigas comenzaron a decir que existía un lugar en el que los niños iban a aprender y se lo pasaban muy bien y que aprendían a ser valientes, quise saber de qué se trataba. 

¡Fábrica de Valientes es como nuestra clase! Nuestro profesor la llama "academia de superhéroes". Nos dice que ser superhéroe no es llevar los calzoncillos por encima de los pantalones y todos nos reímos. Pero es verdad. Ser superhéroe es ayudar a los demás a conseguir que sean mejores personas. 

Todo era nuevo para mi y, al principio, fui muy asustada. Pero iban pasando los días y cada vez me sentía mejor, con más confianza y segura de mí misma.


Lo que más me gustó fue que teníamos una pulsera con nuestro nombre y que hacíamos muchísimas actividades. Paty es muy maja y nos ayuda en todo. Aprendemos de manera divertida. Las excursiones eran súper chulas! Y la gymkana, las cabañas y las noches de juegos.

¡Me lo pasé en grande y me gustaría volver!


Gracias a mis padres, amigas y profe por animarme a ser Valiente. Y gracias a Fábrica de Valientes por ayudarme a crecer.

Valientes Mauis de 6º