martes, 21 de abril de 2015

RIDE FOR YOUR LIFE

N’Annie era una nena que no estava molt feliç. La seva mare estava malalta i per això havia d’anar a casa dels seus oncles a Ballycare, Irlanda. Va fer un llarg viatge en autobús. Quan va arribar es va trobar amb en Pat, que la va dur amb el seu cavall a casa dels seus oncles. Tot d’una es varen fer amics.


Va veure una granja enfora que tenia una casa blanca i cinc arbres. Estava espantada i no volia quedar perquè no hi havia llum a la casa i no se sentia res de renou. Va entrar i li va semblar estrany que no hi hagués ningú.


La seva tia va aparèixer al cap d’un temps. Tenia mala cara i no volia acollir-la. Li va dir que al dia següent li cercaria una altra casa. La seva tia no li va dir res mes. Tot era molt estrany. El seu oncle no hi era i la seva cosina Mary tampoc.

A la nit, es va despertar. Va sentir un cotxe i va veure llum al graner. Va sentir uns crits d’un home. La seva tia plorava al llit.

Va sortir afora i va veure un home que dormia al graner. Va córrer a la granja i la seva tia li va explicar que era un dels treballadors de la granja.

Al matí, va sentir per la ràdio que cercaven a dos homes que havien robat i s’havien escapat de la presó. Ella va pensar que es tractava del seu oncle. Es va trobar amb en Pat, perquè li havia d’ensenyar a muntar a cavall. Es trobaren al pare d’en Pat i no li va agradar veure a n’Annie muntar. Quan li va contar a la seva tia que havia estat amb en Pat tampoc li va agradar. Pareixia com si, de sobte, no es duguessin bé...

Aquell dia, la seva tia Jean no va trobar una casa per n’Annie, així que li va deixar dormir un dia més. Aquell mateix vespre, n'Annie es va tornar despertar i va tornar a sortir al graner. Va sentir a una nina petita que plorava. Va llançar una pedra a la finestra i va descobrir que era la seva cosina Mary. Va intentar-ho però no podia treurer-la fins que va aparèixer en Pat, que la va ajudar.

Una vegada fora del graner, li va demandar a na Mary qui l'havia tancada. Havia estat l'home que s'havia escapat de la presó amb l'oncle. A més a més, hi havia una bossa amb moltes de doblers...

N'Annie va agafar un cavall i va anar ràpidament a demandar ajuda al poble. L'home l’encalçava. Quan va arribar al poble, cridava perquè la gent tanqués les portes i finestres i telefonessin a la policia.

L'home, que havia fugit de la presó, havia tancat a la seva cosina Mary al graner amb l’ajuda del seu oncle. I la seva tia Jean els havia ajudat a fugir perquè tenien a na Mary segrestada. Per això es comportava de manera tan estranya.

Quan es va arreglar tot, n'Annie va poder quedar casa de la seva tia amb na Mary i en Pat. I no varen tornar a veure al seu oncle i a aquell home.

 

Adaptació del llibre de lectura “Ride for your life” de na Pauline O'Carolan.
Isabel Espinosa Mairata
Sr Mayans

No hay comentarios:

Publicar un comentario